Finance Manager

Solliciteer nu

Finance Manager

Bij FEST Amsterdam zijn we opzoek naar een Finance Manager om ons Finance team
te leiden. En om impact te maken op FEST!

36/40u · Hoofdkantoor · Amsterdam

Over de rol

Als Manager Finance ben je rechterhand van de General Manager en manage jij finance team dat op dit moment uit 2 medewerkers bestaat. Samen draag je zorg voor de gehele boekhouding, controls en jaarrekeningen. Zo zorg je dat de basisregistratie op orde is, dat de maandelijkse rapportage richting aandeelhouders (o.a. private equity) juist en volledig is, maar adviseer je ook proactief het MT van FEST.

De ambitie
Je hebt een coachende, controlerende, en adviserende rol binnen dit snelgroeiende bedrijf met entiteiten en winkels in Nederland, België (en Duitsland in de planning). FEST verkoopt zowel B2C (via de webshops en fysieke winkels) en B2B (projectinrichting). Samen met het management team draag je bij aan de ontwikkeling en groei van de organisatie. De ambitie: de basis verder versterken in 2023 zodat de organisatie in 2024 op kan schalen van 10M naar 50M als de home&living markt aantrekt. 

De top5 uitdagingen

1) Het verbeteren van de bedrijfsprocessen; van automatisering en digitalisering tot het optimaliseren van het gebruik/vervanging van het ERP-pakket (Exact).
2) Cashflow management en riskmanagement; van cashplanning en kostenbewustzijn tot het bijdragen aan de beheersbaarheid van het werkkapitaal en contractmanagement.
3) 
Stakeholdermanagement; je bent zowel intern als extern (banken, fiscus, accountant, aandeelhouders) het aanspreekpunt voor vragen en advies op jouw vakgebied en bent dé sparringpartner voor de General Manager en founder.
4) Business insights. Denk hierbij aan business cases voor nieuwe winkels, kostprijscalculatie voor nieuwe producten of contributiemarges per saleskanaal. 
5) Naast de financieel medewerkers in je team, de rest van het FEST hoofdkantoor in Amsterdam helpen om meer data-driven te worden in monitoring, besturing op KPI en besluitvorming op basis van cijfers. 

Over jou

Natuurlijk heb je de nodige vakinhoudelijke kennis en ervaring voor deze functie. Maar we zoeken vooral een pragmaticus, iemand die hands-on FEST elke dag een beetje beter maakt. Een financiële peoplemanager die makkelijk contact legt op ieder niveau en anderen enthousiasmeert voor de verbeteringen die nodig zijn. Hierbij is plannen, organiseren en veerkracht van belang. Bij de scale-up fase van FEST post een ondernemende mindset:  resultaatbewust, initiatiefrijk en eigenaarschap.

Must haves:

  • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare financieel verantwoordelijke en leidinggevende positie

  • Ervaring in een (omni-channel) retail organisatie is cruciaal

  • Ervaring met Exact Online, Lucanet en Blue10 is een pre

  • Vloeiend in Nederlands, goed in Engels 

  • Affiniteit met scale-ups en interieur producten 


Wij bieden

• Uitdagende rol waarmee je impact kan maken op een snelgroeiend bedrijf 

  • Premievrije pensioenregeling

• Personeelskorting op de gehele collectie van FEST

• Gratis sporten met je collega's bij Gym Republic

• Gezonde lunch op kantoor

• Regelmatig een gezellige borrel met je collega's

Solliciteer

Wil je ons Finance team komen leiden? Dan horen we graag van je!