Finance Director

Solliciteer nu

Finance Director

Bij FEST Amsterdam zijn we opzoek naar een Finance Director om ons Finance team en FEST te leiden.

28-40u · Hoofdkantoor · Amsterdam

Over de rol

Als Finance Director ben je rechterhand van de CEO. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de strategie, uitbouwen van FEST naar een organisatie van 50M omzet en rapportage richting de aandeelhouders. In je dagelijks werk ben je ca 2 dagen in de week bezig met het finance team (2fte) en 2 dagen in de week met business control achtige activiteiten. Je hebt dus een coachende, controlerende en adviserende rol.

De ambitie
FEST is actief met entiteiten en winkels in Nederland, België en Duitsland. FEST verkoopt zowel B2C (via de webshops en fysieke winkels) als B2B (resellers en projectinrichting). Samen met het management team draag je bij aan de ontwikkeling en groei van de organisatie. De ambitie: de basis schaalbaarder en rendabeler maken in 2024 zodat de organisatie richting 2030 kan opschalen van 10M naar 50M. 


De top5 uitdagingen

1) Het continu verbeteren van de bedrijfsprocessen; van automatisering en digitalisering tot het optimaliseren van het gebruik/vervanging van het ERP-pakket (Exact Online).
2) Cashflow management en riskmanagement; van cashplanning en kostenbewustzijn tot het bijdragen aan de beheersbaarheid van het werkkapitaal en contractmanagement.
3) 
Stakeholdermanagement; je bent zowel intern als extern (banken, fiscus, verzekeraar, accountant, aandeelhouders) het aanspreekpunt voor vragen en advies op jouw vakgebied en bent dé sparringpartner voor de CEO en founder (dga).
4) Business Controlling. Denk hierbij aan business cases voor nieuwe winkels en beurzen, buying-pricing strategies en het richtinggeven aan betere dashboarding in LookR.
5) Bouwen aan de FEST organisatie en capabilities. En specifiek vanuit je rol 50 FEST collega's helpen om meer data-driven te worden in monitoring, (bij)sturing op KPI en besluitvorming op basis van cijfers. 

Over jou

Natuurlijk heb je de nodige vakinhoudelijke kennis en ervaring voor deze functie. Maar we zoeken vooral een pragmaticus, iemand die hands-on FEST elke dag een beetje beter maakt. Een financiële peoplemanager die makkelijk contact legt op ieder niveau en anderen enthousiasmeert voor de verbeteringen die nodig zijn. Hierbij is plannen, organiseren en veerkracht van belang. Bij de scale-up fase van FEST post een ondernemende mindset:  resultaatbewust, initiatiefrijk en eigenaarschap.

Must haves / pre's:

  • Culture-fit en affiniteit met scale-ups en interieur producten is een must 

  • Ervaring in een D2C retail organisatie is cruciaal

  • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare financieel verantwoordelijke en leidinggevende positie

  • Ervaring met Exact Online, Lucanet en Blue10 is een pre

  • Ervaring met het managen van aandeelhouders is een pre


Wij bieden

• Uitdagende rol waarmee je impact kan maken op een snelgroeiend bedrijf

  • Premievrije pensioenregeling

• Personeelskorting op de gehele collectie van FEST

• Gratis sporten met je collega's bij Gym Republic

• Gezonde lunch op kantoor

• Regelmatig een gezellige borrel met je collega's

Solliciteer

Lijkt deze uitdaging als Finance Director je aanspreekt, dan horen we graag van je!