E-mail Marketeer

Solliciteer nu

E-mail Marketeer

Bij FEST zijn we opzoek naar een E-mail Marketeer om ons team te komen versterken.

Full-time · Hoofdkantoor - Amsterdam

Over de rol

In deze nieuwe rol als E-mail Marketeer zorg jij voor de succesvolle email campagnes van FEST. Je bent verantwoordelijk voor de nieuwsbrieven en automated email flows in Klaviyo. Dit jaar willen we ons succesvolle e-mailprogramma nog een stuk succesvoller maken en uitbreiden. E-mailcampagnes zijn een belangrijk onderdeel in onze strategie, jouw werk staat dus vol in de spotlights!

Met jouw kennis, commerciële drive en focus op resultaten en testen lever je als e-mailmarketeer een grote bijdrage aan het opzetten en verbeteren van onze e-mail campagnes. Dat is grotendeels wat je doet als E-mail Marketeer bij FEST. Jij bedenkt, ontwikkelt, optimaliseert en checkt onze e-mail campagnes op kwaliteit en bent op zoek naar kansen op basis van de trends en best practices. Dit geldt voor campagnematige mailings naar bestaande klanten, maar ook automated e-mail flows welke soms deel uitmaken van een volledig geautomatiseerde omnichannel customer journey zoals onze stofstalen funnel voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Het optimaliseren van ons e-mailkanaal doe je overigens niet alleen. Je werkt dagelijks samen met onze Digital Marketeer en Content Specialist en ontwikkelt samen met hen nieuwe en bestaande programma’s. Je werkt niet alleen voor onze Nederlandse markt, ook voor o.a. onze Belgische, Duitse en Engelstalige klanten. Omdat je als gesprekspartner regelmatig met diverse teams & stakeholders om tafel zit wordt er ook een beroep gedaan op je communicatieve vaardigheden.

Over FEST

FEST is een snelgroeiend designmerk met een uitgebreide collectie meubelen en woonaccessoires. Bij FEST geloven we dat een goed vormgegeven interieur mensen blij kan maken en om die reden maken we high-end design toegankelijk voor een brede doelgroep.

Ons business model is omnichannel georganiseerd. We hebben 200+ resellers in meer dan 20 landen en we verkopen daarnaast rechtstreeks aan consumenten via onze eigen FEST brand stores & webshop. Verder leveren we aan interieurarchitecten en projectinrichters die onze producten toepassen in hotels, kantoren en restaurants. En het werkt! FEST groeit hard. Het bedrijf werd in 2017 en 2018 door het Financiële Dagblad uitgeroepen tot FD Gazelle en stond in 2019 in de FT1000 - de top 1000 snelgroeiende bedrijven van Europa samengesteld door The Financial Times.

Context

Je vervult de rol van E-mail Marketeer vanuit ons E-commerce team en hierin rapporteer je aan de Head of E-commerce. Daarbij maak je samen met onze e-commerce experts onderdeel uit van een snel groeiend team binnen FEST. 

Verantwoordelijkheden

E-mail campagnes (D2C & B2B) en automated flows bedenken, ontwikkelen, optimaliseren en versturen via Klaviyo.

De content voor deze nieuwsbrieven en mailing flows wordt door jou ontwikkeld of laat je ontwikkelen. Denk hierbij aan teksten, vertalingen, foto’s, video’s, animaties, etc. Dit doe je in samenwerking met ons Marketing Team en de Interieur Adviseurs uit de winkels.

De email-planning en A/B-testen opstellen.

Monitoren, analyseren van en rapporteren over de voortgang van verstuurde campagnes en automated flows met als doel om deze datagedreven te optimaliseren.

Het uitbreiden van ons nieuwsbrief ledenbestand i.s.m. ons E-commerce- & Marketing team

Eigenschappen van de ideale kandidaat

 • HBO werk- & denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in e-mail marketing, idealiter binnen een e-commerce organisatie.
 • Je hebt ervaring met Klaviyo of vergelijkbare tool,
 • Je hebt ervaring met het bouwen van automated flows,
 • Je hebt ervaring met het A/B-testen van e-mails,
 • Je hebt ervaring met programma’s als Adobe Photoshop, InDesign voor het ontwerpen en aanpassen van mailings – Kennis van html is een pre, geen must.
 • Je hebt een sterke affiniteit met de technische en operationele kant van e-mail marketing,
 • Je bent customer devoted, wat wil zeggen dat in alles wat je doet je de klant centraal stelt.
 • Je bent commercieel en zeer fanatiek op data-driven decisions.
 • Je bent flexibel en voelt je lekker in een dynamische, scale up organisatie.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands & Engels.

Wij bieden

 • Een afwisselende baan in een jong, informeel, snelgroeiend bedrijf dat gelooft in het belang van digital & data en daarin wil investeren.
 • Een fulltime functie (parttime bespreekbaar) met een marktconform salaris.
 • Gratis sporten met je collega's bij Gym Republic.
 • Hybride werken is mogelijk. 


Solliciteer

Ben je enthousiast? Leuk! Stuur zo snel mogelijk je cv en motivatie in via Homerun t.a.v. Frank Tervoert.