Customer Experience Specialist

Solliciteer nu

Customer Experience Specialist

Bij FEST zijn we op zoek naar een Customer Experience Specialist om ons team te komen versterken.

Full-time · Hoofdkantoor - Amsterdam

Over de rol

Als Customer Experience Specialist bij Fest Amsterdam sta je in het middelpunt van de operatie. Je zorgt voor een soepele afhandeling van het complete verkoop proces vanuit het perspectief van onze klanten en je zorgt ervoor dat wij onze afspraken naar de klant waarmaken.

Je werkt intern samen met Design, Buying, Sales, Finance en je onderhoudt nauw contact met onze externe leveranciers en logistieke partners voor het oplossen van operationele klant issues.

Je maakt samen met Product Ontwikkeling en Inkoop deel uit van het Operations team. Je rapporteert aan de Head of Operations.


Verantwoordelijkheden

Customer Service: Je staat de consumenten van Fest te woord bij servicevragen en zorgt ervoor dat wij onze afspraken nakomen. Je werkt enerzijds met B2C retail en e-commerce consumenten, en anderzijds met B2B consumenten zoals re-sellers, project inrichters en architecten.

Logistieke Support: Je werkt samen met onze leveranciers, transporteurs en internationale distributiepartners voor een helder proces richting onze klanten. Je treedt samen met het team op in  onderhandelingen voor logistieke tarieven en Service Levels en houdt onze partners aan deze afspraken. Je geeft input over hoe wij onze logistiek efficiënter en effectiever kunnen inrichten.

Data gedreven verbetering: Je voert continue verbeteringen door aan de processen en producten van Fest op basis van feed-back van consumenten en je koppelt dit aan relevante commerciële data. Je sluit aan bij het design proces binnen Fest om jouw feedback integraal onderdeel te maken van de product ontwikkeling. Op deze manier voorkom je dat productie- en logistieke problemen te lang duren en een (te) grote impact kunnen hebben op de klanttevredenheid.

Product kwaliteit: Je signaleert tijdig problemen met de producten van Fest. Je treedt samen met de het Design en Buying team op bij het oplossen van kwaliteitsissues bij onze leveranciers met als doel deze zo snel mogelijk op te lossen.


Over jou

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, je bent analytisch sterk ontwikkeld en communicatief sterk.

  • Je bent een ster in het te woord staan van klanten, leveranciers en collega's.
  • Je probeert problemen voor te zijn maar indien nodig krijg je energie van de problemen oplossen
  • Je bent open, flexibel en voelt je goed in een dynamische organisatie.

  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.


Wij bieden

• Een afwisselende baan in een jong, snelgroeiend bedrijf.

• Een marktconform salaris, passend bij de functie en ervaring.

• Een laptop van de zaak en telefoonvergoeding

• Mogelijkheid tot gedeeltelijk werken vanuit huis. Dagelijks een       gezamenlijke, gezonde, verse lunch.

• Mogelijkheid tot gedeeltelijk werken vanuit huis.

 Een bijdrage op een ClassPass abonnement.

• Een hecht team en maandelijks een gezellige vrijdagmiddagborrel.

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Customer Experience Specialist? Dan horen we graag van je!